Uitzending
EenVandaag - 16-9-2021

16-9-2021

EenVandaag

351 x bekeken | 0 reacties
6
Zo gaat het nu met de opvang van Afghanen in Nederland
Sander Schaap van Vluchtelingenwerk Nederland heeft met ergernis zitten kijken naar het Afghanistan-debat. Vluchtelingenwerk wil actie van het kabinet. "Er is een mailadres, maar je krijgt geen antwoord."

Er zitten al zo'n 2.000 mensen in de noodopvang in Nederland. Zij zijn geŽvacueerd vanuit Afghanistan omdat zij zich in hebben gezet voor de Nederlandse missie in dat land en omdat ze in levensgevaar zijn, nu de taliban het bewind hebben overgenomen.

Is de academische vrijheid in gevaar?
Kan je op de universiteit nog zeggen wat je denkt? Of maakt politiek correct denken een vrij debat onmogelijk? Met de huidige generatie is het soms op eieren lopen, vertelt docent Laurens Buijs. Hij vindt het een bedreiging voor de wetenschap.

De strijd over muurschilderingen
Muurschilderingen zijn populair en kunnen wijken een upgrade geven. In Breda worden workshops en rondleidingen gegeven over de gemaakte muurschilderingen in de stad. En in Tilburg wil Nellie haar uitzicht op een muurschildering zeker niet kwijt.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 16 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  Zo gaat het nu met de opvang van Afghanen in Nederland Sander Schaap van Vluchtelingenwerk Nederland heeft met ergernis zitten kijken naar het Afghanistan-debat. Vluchtelingenwerk wil actie van het kabinet. Er is een…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten