Uitzending
EenVandaag - 18-10-2021

18-10-2021

EenVandaag

275 x bekeken | 0 reacties
6
UWV waarschuwt: bedrijven die over twee weken geen eindafrekening hebben ingediend, moeten alle coronasteun terugbetalen
Nog 2 weken hebben ze: de 55.000 ondernemers die begin vorig jaar loonsteun ontvingen en daarvoor nog niet de eindafrekening hebben ingediend. UWV roept deze werkgevers op iets van zich te laten horen, want anders moeten ze alle steun terugbetalen.

Bijna 140.000 werkgevers die geraakt werden door de coronacrisis, kregen begin vorig jaar een voorschot om hun personeel in dienst te houden. Om in aanmerking te komen voor deze Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW1) volstond het om het UWV te laten weten wat je dácht aan omzet te gaan verliezen.

Opnieuw opnamestops in ziekenhuizen door oplopende druk op ic's
Coronapatiënten, zorg die ingehaald moet worden én een geboortegolf. Het is druk in het Isala Ziekenhuis in Zwolle. En dat geldt voor meer ziekenhuizen in regio's met een lage vaccinatiegraad.

Ic-hoofd Arthur van Zanten van ziekenhuis Gelderse Vallei ziet de drukte in zijn ziekenhuis en ook direct een verband: "Daar waar de vaccinatiegraad laag is, is het aantal infecties hoog." Met name in de Biblebelt is het aantal besmettingen een stuk hoger dan op andere plekken, omdat veel inwoners principieel tegen vaccinaties zijn.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 18 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    UWV waarschuwt: bedrijven die over twee weken geen eindafrekening hebben ingediend, moeten alle coronasteun terugbetalen Nog 2 weken hebben ze: de 55.000 ondernemers die begin vorig jaar loonsteun ontvingen en daarvoor…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten