Uitzending
EenVandaag - 15-9-2021

15-9-2021

EenVandaag

179 x bekeken | 0 reacties
5
Ziekenhuis lobbyt voor zonneparkbedrijf
Grote onrust onder raadsleden in het Groningse Oldambt: het lokale ziekenhuis lobbyt daar voor een enorm zonnepark. Als het een vergunning kan regelen, krijgt het ziekenhuis 20 miljoen euro. Raadsleden zijn woedend: "Dit is toch compleet bizar."

"Ik dacht dat ik in een slechte film terecht was gekomen", zegt fractievoorzitter van VCP Oldambt, Jan Kenter. Hij is met stomheid geslagen door het voorstel. "Er wordt hier een relatie gelegd tussen financiële tekorten in een ziekenhuis en de aanleg van een megazonnepark. Het zijn twee zaken die niks met elkaar te maken hebben."

CDA-Kamerlid Derk Boswijk raakte persoonlijk betrokken bij evacuatiemissie Afghanistan
Wat ging er mis tijdens de evacuatie van Nederlanders en Afghanen uit Kabul? De Tweede Kamer probeerde daar vandaag antwoord op te krijgen. CDA-Kamerlid Derk Boswijk zette de afgelopen weken alles op alles om om veel van hen nog op een vlucht te krijgen.

Hoe realistisch is de verduurzaming van modeketen Primark?
De textielindustrie is met 10 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot de op één na meest vervuilende industrie. Fast fashionketens zoals Primark zijn daar een belangrijke oorzaak van. Daarom wil Primark verduurzamen - maar hoe duurzaam zijn die plannen?

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 15 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  Ziekenhuis lobbyt voor zonneparkbedrijf Grote onrust onder raadsleden in het Groningse Oldambt: het lokale ziekenhuis lobbyt daar voor een enorm zonnepark. Als het een vergunning kan regelen, krijgt het ziekenhuis 20…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten