Uitzending
EenVandaag - 14-9-2021

14-9-2021

EenVandaag

177 x bekeken | 0 reacties
7
Zorgen op ic's over versoepelingen
Over een paar uur worden er verdere versoepelingen aangekondigd. Viroloog en hoogleraar Ab Osterhaus begrijpt dat versoepelingen langer uitstellen steeds lastiger wordt, maar zou het wel verstandiger vinden.

Osterhaus vindt het moeilijk in te schatten wat er zal gebeuren als de samenleving verder opengaat. Maar wat hij wel weet, is dat we er nog niet zijn. "Dat komt door het grote aantal ongevaccineerden." Het is volgens de hoogleraar dan ook verstandig om niet alle maatregelen te laten varen. Zeker niet met het griepseizoen in aantocht.

Waarom kan versoepelen in Denemarken wel?
Als eerste land in Europa heeft Denemarken alle coronamaatregelen geschrapt. Terug naar normaal: dat lijkt in Nederland nog ver weg. Waarom lukt het in Denemarken wel? Hoogleraar ouderengeneeskunde Rudi Westendorp werkt er en vertelt erover.

Aboutaleb tot beste burgemeester ter wereld uitgeroepen
De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb won de World Mayor Prize. Zijn Mechelse collega Somers won die internationale prijs in 2017: "Het heeft mij en de stad veel goed gedaan, de prijs geeft je de kans om je verhaal te doen op een wereldwijd podium."

In deze uitzending van EenVandaag was Ab Osterhaus te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 14 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  Zorgen op ic s over versoepelingen Over een paar uur worden er verdere versoepelingen aangekondigd. Viroloog en hoogleraar Ab Osterhaus begrijpt dat versoepelingen langer uitstellen steeds lastiger wordt, maar zou het…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten