Uitzending
EenVandaag - 18-6-2021

18-6-2021

EenVandaag

201 x bekeken | 0 reacties
7
Reddingsbrigade leidt lifeguards in één week op
Het wordt een zware zomer voor de reddingsbrigade, want door corona konden dit jaar geen nieuwe lifeguards worden opgeleid. Om een tekort aan strandwachten te voorkomen, krijgen nieuwe lifeguards nu een spoedopleiding. De 21-jarige Romy is één van hen.

Met Akston-vaccin wereldwijd vaccineren
Het aantal gevaccineerden loopt in Europa en Noord-Amerika snel op maar vooral Azië en Afrika blijven achter. Om de hele wereldbevolking te beschermen zijn nog miljarden vaccins nodig, zoals het nieuwe Akston-vaccin dat in Groningen wordt getest.

Waar het in sommige delen van de wereld snel gaat met de vaccinaties, waarschuwde de World Health Organization (WHO) deze week dat de verspreiding van het coronavirus nog altijd sneller gaat, dan dat er vaccinaties worden gegeven. Wereldwijd sterven er elke dag nog ongeveer tienduizend mensen aan het virus. Vooral in Azië en Afrika is de vaccinatiegraad met 7,4 en 0,9 procent nog laag.

Meerderheid vrouwen seksueel geïntimideerd op werkvloer
Bedrijven hebben het vaak op papier wel goed geregeld: het tegengaan van seksuele intimidatie op het werk. Toch zijn veel vrouwen niet veilig op het werk, blijkt uit onderzoek in opdracht van vakbond CNV.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 18 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie