Uitzending
EenVandaag - 16-6-2021

16-6-2021

EenVandaag

284 x bekeken | 0 reacties
6
Gedoe rond de nieuwe Kuip
15 jaar en drie ontwerpen verder is er nog altijd geen klap op gegeven: een nieuw stadion voor Feyenoord. Er ligt een plan, maar de gemeente heeft last van koudwatervrees, en een aantal fanatieke fans schuwt geen enkel middel om het besluit te blokkeren.

Onterecht gekort door het UWV, het gebeurt regelmatig
Sommige wetten kunnen vervelende bijeffecten hebben voor mensen die ermee te maken krijgen. De toeslagenaffaire is daar een voorbeeld van. Maar ook bij de arbeidsongeschiktheidsuitkering WIA gaat het soms mis. Jos Theunissen weet daar alles van.

Jos Theunissen vecht al jaren tegen de, in zijn ogen, te lage WIA-uitkering. Met hulp van de Tweede Kamer hoopt Theunissen nu gelijk te krijgen. "Het is meer dan alleen maar geld. Ik wens niemand toe wat mij gebeurd is. Niemand".

Het lukt maar niet met de korhoender in Nederland
Het wordt al jaren geprobeerd, maar overleven kunnen ze hier niet. De korhoen sterft in Nederland uit door gebrek aan voedsel. Toch haalt Staatsbosbeheer elk jaar korhoenders uit Zweden om de laatste populatie in stand te houden. Kosten: 300.000 euro.

In mei zette Corné Balemans weer 25 Zweedse korhoenders uit op de Sallandse Heuvelrug. Hij is projectleider bij Staatsbosbeheer en is blij dat er weer voor de komende 5 jaar geld beschikbaar is voor deze reddingsactie. Want dat is het, een reddingsactie. "Ik begrijp dat het voor veel mensen in eerste instantie raar in de oren klinkt, maar dit is de enige manier om te voorkomen dat de korhoen in Nederland uitsterft."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 16 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie