Uitzending
EenVandaag - 11-6-2021

11-6-2021

EenVandaag

165 x bekeken | 0 reacties
6
Komt het nog wel goed tussen het CDA en Omtzigt?
De uitgelekte memo van Pieter Omtzigt over de lijsttrekkersverkiezing en campagne van het CDA is binnen en buiten de partij als een bom ingeslagen. "Het is heel pijnlijk en hier en daar ontluisterend."

Jos Wienen, burgemeester van Haarlem en mede-auteur van de CDA-toekomstverkenning Zij aan zij over de christendemocratische keuzes voor de langere termijn, noemt de kwalificaties van fractiemedewerkers en leden over Pieter Omtzigt ('teringhond', 'psychopaat', 'eikel') 'heel pijnlijk'. "De woorden die gebruikt worden en de sfeer waarin het afspeelt, dat is niet gewoon niet goed. Ik herken het ook helemaal niet binnen het CDA en dat hoort ook niet bij deze partij."

Slachtoffers 'upskirting' niet serieus genomen
Filmen onder iemands rokje, beter bekend als ‘upskirting’. Ongepast, intimiderend en officieel zelfs strafbaar in Nederland. Maar het vervolgen en straffen van daders blijkt moeilijk. Florence (22) kwam daarachter toen ze zelf slachtoffer werd.

Toen ze vanuit de supermarkt naar huis liep, bleek iemand haar te hebben gevolgd. "Een man stapte tegelijk met mij in de lift. Ik vroeg hem naar welke verdieping hij moest en hij gaf aan dat hij naar dezelfde moest als ik", vertelt Florence.

Het tweede leven van een vuilnisbelt
Een recreatiegebied op de plek waar eerst een vuilnisbelt zat, het gebeurt op steeds meer plekken. Zo wordt ruimte gemaakt voor recreatie. De Col du VAM op de voormalige vuilstort in Wijster is zo'n plek en wordt door velen als voorbeeld gezien.

De Col du VAM of VAM-berg is een project van gedeputeerde Henk Brink. Hij wilde Drenthe op de kaart zetten als fietsprovincie.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 11 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie