Uitzending
EenVandaag - 15-6-2021

15-6-2021

EenVandaag

252 x bekeken | 0 reacties
7
Vaccineren in de huid blijkt efficiënter
Geen 10, maar 50 coronavaccins uit een flacon. Dat kan als een inenting niet in de spier maar in de huid wordt gezet. De eerste resultaten van Nederlands onderzoek hiernaar zijn veelbelovend. "Dit kan enorm schelen voor de globale vaccinatiestrategie."

Lossen Biden en Poetin in Genève de ruzies tussen de VS en Rusland op?
De verhouding tussen Rusland en de VS was zelden zo slecht, maar Biden wil graag een nieuwe start maken. Morgen zien hij en Poetin elkaar bij de top in Genève. De vraag is wat de kansen en bedreigingen van deze ontmoeting zijn en wat de rol van Europa is.

Arts pleit voor jaarlijkse verplichte reanimatiecursus op sportclubs
Alle amateursporters moeten elk jaar een reanimatiecursus doen. Die oproep doet huisarts in opleiding Bernard Leenstra na het incident met Christian Eriksen: "Het maakt het verschil tussen leven en dood." Hij krijgt bijval van het Rode Kruis.

Het aantal dodelijke slachtoffers door een hartstilstand neemt volgens Leenstra flink af als meer sporters kunnen reanimeren. "Het is niet helemaal precies te zeggen, maar we rekenen in Nederland ongeveer 43 reanimaties per dag", zegt de arts. "Dat is heel veel."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 15 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie