Uitzending
EenVandaag - 14-6-2021

14-6-2021

EenVandaag

246 x bekeken | 0 reacties
6
Bezuinigingen in onderwijs om coronasteun terug te betalen
Het hoger onderwijs draait via bezuinigingen voor een deel zelf op voor het coronasteunpakket dat zij kregen. Onderwijsinstellingen en D66-Kamerleden zijn verontwaardigd over deze plannen en willen de bezuinigingen terugdraaien.

Lang is erover gesproken: het Nationaal Programma Onderwijs (NPO), de structurele investering in het onderwijs en de coronasteun. Uitkomst? De 2,7 miljard euro voor het mbo, hbo en wo wordt deels gebruikt om het collegegeld te halveren, het studentenreisproduct te verlengen en de instellingen te compenseren voor het toenemende aantal studenten.

Gemeenten willen ook na de lockdown door met extra daklozenopvang
Zeker vijf gemeenten gaan door met extra daklozenopvang, ook al stopt de coronavergoeding die ze daarvoor krijgen van het Rijk. Dat blijkt uit een rondgang van EenVandaag langs de vijf grote en dertig middelgrote gemeenten.

Vanwege besmettingsgevaar en de avondklok, werden veel dak- en thuislozen de afgelopen maanden opgevangen in privékamers in onder meer leegstaande hotels. Tijdens de lockdown was er extra geld van het Rijk. Nu de lockdown begint af te lopen, moeten veel daklozen weer de straat op.

Aangifte tegen top-ambtenaren voor wegmoffelen memo in toeslagenaffaire
Een belangrijke memo over de toeslagenaffaire lijkt weggemoffeld. Maar logen ambtenaren daar eerder over of niet? "Je niks kunnen herinneren is een goede strategie als je geen gevoelige informatie prijs wilt geven", zegt hoogleraar Michiel de Vries.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 14 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie