Uitzending
EenVandaag - 17-1-2022

17-1-2022

EenVandaag

305 x bekeken | 0 reacties
5
Voorbereiden, maar niet te veel: hoe ID&T omgaat met het organiseren van festivals in tijden van corona
Wel of niet de line-up bekend maken? Je leveranciers toezeggen dat ze kunnen rekenen op een festival? Het zijn dilemma's waar festivalorganisatoren momenteel hun brein over kraken. "Het is bijna surreëel", zegt Rosanne Janmaat van ID&T Groep.

ID&T organiseert jaarlijks zo'n zeventig festivals, met bezoekersaantallen variërend van 4.000 op een dag tot 280.000 verdeeld over vier dagen. Het organiseren van een festival werd de afgelopen 2 jaar door de coronamaatregelen en de volgens organisatoren onduidelijke toekomstvisie als een uitdaging gezien. En er ontstaan steeds meer dilemma's.

Voor de derde keer corona! Hoe dan? Waarom de één nooit besmet raakt en de ander steeds weer positief test
Drie keer positief testen op corona, hoe kan dat? We vroegen een viroloog waarom sommige mensen meerdere infecties krijgen, terwijl anderen de dans steeds lijken te ontspringen.

'De uitslag van de test is positief. Dit betekent dat u corona heeft.' Ik klik de pagina dicht en open deze opnieuw. Heb ik voor de derde keer corona? Kan dat überhaupt? Voor zover ik weet ken ik niemand die drie keer besmet raakte met het coronavirus. Vrienden en collega's ook niet.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 17 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten