Uitzending
EenVandaag - 13-1-2022

13-1-2022

EenVandaag

191 x bekeken | 0 reacties
6
Keihard aangepakt omdat je kaas koopt voor je moeder: Renee krijgt geen bijstandsuitkering meer
Gemeenten gaan nog altijd niet goed om met mensen in de bijstand, blijkt uit onderzoek van EenVandaag en Investico. Renee weet er alles van: doordat ze niet kon aantonen dat ze haar moeders geld niet voor zichzelf gebruikte, is haar bijstand stopgezet.

Werkgever mag vakantiedagen op laten nemen als je in quarantaine zit, maar alleen met je eigen toestemming
Verzuim op de werkvloer loopt verder op door de coronabesmettingen. Werkgevers vragen medewerkers in quarantaine om toch te werken of hun vakantiedagen in te leveren. Mogen ze dat laatste wel doen? "Alleen met toestemming van de werknemer."

Vakbond FNV heeft sinds 1 december al tachtig meldingen ontvangen van werkgevers die dit van hun werknemers vragen. "Het is geen groot aantal, maar het laat goed zien welk probleem op dit moment speelt", zegt advocaat arbeidsrecht bij juridisch dienstverlener DAS, Pascal Besselink.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 13 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Keihard aangepakt omdat je kaas koopt voor je moeder: Renee krijgt geen bijstandsuitkering meer Gemeenten gaan nog altijd niet goed om met mensen in de bijstand, blijkt uit onderzoek van EenVandaag en Investico. Renee…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten