Uitzending
EenVandaag - 11-1-2022

11-1-2022

EenVandaag

215 x bekeken | 0 reacties
6
Nieuwkomers in kabinet Ernst Kuipers en Robbert Dijkgraaf krijgen meeste vertrouwen
Bij de start van het nieuwe kabinet hebben mensen het meeste vertrouwen in minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid (61 procent). Ook Robbert Dijkgraaf (51 procent), de nieuwe minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, doet het relatief goed.

Vlak voor de installatie van het nieuwe kabinet vroeg EenVandaag 26.000 leden van het Opiniepanel wat hun beeld is van de twintig ministers in het kabinet-Rutte IV. Een groot deel van hen is voor het publiek nog onbekend en geniet daardoor weinig vertrouwen. Naar sommige anderen wordt kritisch gekeken vanwege hun verleden in het vorige kabinet.

Commissaris van de Koning Groningen schaamt zich: te kleine subsidiepot aardbevingsschade in een dag leeg
Een ratrace zou het worden en dat werd het. Binnen een dag was gisteren alle subsidie op die beschikbaar was voor herstel van woningen met aardbevingsschade in Groningen. Commissaris van de Koning René Paas schaamt zich voor wat hij zag gebeuren.

Vanaf 09.00 uur konden er weer nieuwe aanvragen worden ingediend door gedupeerden met schade aan hun woning door de gaswinning. 10.000 euro per woning. In totaal was er 220 miljoen euro beschikbaar. Vorig jaar was er al 75 miljoen verdeeld.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 11 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Nieuwkomers in kabinet Ernst Kuipers en Robbert Dijkgraaf krijgen meeste vertrouwen Bij de start van het nieuwe kabinet hebben mensen het meeste vertrouwen in minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid (61 procent).…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten