Uitzending
EenVandaag - 14-1-2022

14-1-2022

EenVandaag

213 x bekeken | 0 reacties
7
'Nieuw kabinet dat zaken anders zou doen, neemt weer klakkeloos over wat er in OMT-advies staat'
"Een nieuw kabinet, die de zaken anders zou gaan doen, neemt opnieuw klakkeloos over wat er in het OMT-advies staat", reageert waarnemend directeur Siebe Weide van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties op de mogelijke versoepelingen.

Haagse bronnen melden dat er morgenavond in de persconferentie versoepelingen worden aangekondigd. Onder voorwaarden gaan winkels, sportscholen en contactberoepen open. Ook scholen mogen weer fysiek lesgeven. Maar de cultuur-sector lijkt volledig achter het net te vissen. "Daar gaan we weer, dacht ik", zegt Siebe Weide.

'Voor transparantie moeten bestuurders app Signal niet meer gebruiken', zegt Wob-deskundige Roger Vleugels
Politici en bestuurders hebben de chat-app Signal ontdekt. De app lijkt op Whatsapp, alleen kunnen berichten in Signal heel snel verwijderd worden. Dat is tegen het zere been van onderzoeksjournalisten, die openheid en transparantie willen.

In 2019 werd duidelijk dat sms- en app-verkeer ook onder de Wet openbaarheid bestuur (Wob) valt. Dat wil zeggen dat journalisten, politici maar ook ge´nteresseerde burgers een verzoek kunnen indienen om die berichten openbaar te maken als het bijdraagt aan een relevant verhaal.

In deze uitzending van EenVandaag was Roger Vleugels te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos MoggrÚ. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 14 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Nieuw kabinet dat zaken anders zou doen, neemt weer klakkeloos over wat er in OMT-advies staat Een nieuw kabinet, die de zaken anders zou gaan doen, neemt opnieuw klakkeloos over wat er in het OMT-advies staat ,…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten