Uitzending
EenVandaag - 15-1-2022

15-1-2022

EenVandaag

191 x bekeken | 0 reacties
6
'We zijn te stil geweest vanuit de culturele sector': deze kleinkunstenaars komen in actie tegen sluiting van theaters
Nu er versoepelingen aan komen, maar de theaters vermoedelijk dicht blijven, is de koek op. Kleinkunstenaars Maurits Fondse en Britta Maria willen actie. "We zijn te stil geweest vanuit de culturele sector. Zowel financieel als mentaal is het klaar."

Hij heeft al een demonstratie aangevraagd voor komende zondag in Amsterdam. Via twitter riep hij zijn collega's in de cultuur op om hetzelfde te doen. Maurits Fondse was jarenlang de vaste pianist van Freek de Jonge en is ook zanger en songwriter.

Fransen blij dat KLM-topman Pieter Elbers vertrekt: 'Revanchegevoelens zijn groot'
Topman Pieter Elbers stopt bij KLM. Volgend jaar gaat hij niet op voor een derde termijn. Het nieuws dat in Nederland de wenkbrauwen deed fronzen werd bijna met gejuich ontvangen in Frankrijk, ziet oud-Frankrijk correspondent Stefan de Vries.

"In Frankrijk zien ze het zo dat Elbers eruit geknikkerd is", zegt De Vries die de Franse media op de voet volgt. "Het botert natuurlijk al veel langer niet tussen de twee bedrijven Air France en KLM. Of dat straks beter wordt, dat is nog lang niet duidelijk. Dat ligt er aan wie Elbers opvolgt."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 15 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    We zijn te stil geweest vanuit de culturele sector : deze kleinkunstenaars komen in actie tegen sluiting van theaters Nu er versoepelingen aan komen, maar de theaters vermoedelijk dicht blijven, is de koek op.…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten