Uitzending
EenVandaag - 21-1-2022

21-1-2022

EenVandaag

362 x bekeken | 0 reacties
6
Hond Scott staat in Hillegom op de kieslijst: het mag, maar je kunt straks niet op hem stemmen
Op plek 13 staat hij bij de VVD in Hillegom: Scott. En dat is geen normale kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen, want Scott is een geleidehond. Wat doet de viervoeter op de lijst en kan hij met voorkeursstemmen de fractie in? Dat zoeken we uit.

Weet je als inwoner van Hillegom niet op wie je moet stemmen, dan kun je kiezen op de hond van een VVD-kandidaat. Grappig misschien, maar volgens hoogleraar staatsrecht Wim Voermans maakt Scott bij voorbaat weinig kans.

Jeroen Rietbergen had wel degelijk macht als bandleider bij The Voice, vindt vertrouwenspersoon: 'Je wil als kandidaat groot worden'
In de BOOS-aflevering over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice reageert ook John de Mol. Hij zegt dat bandleider Jeroen Rietbergen in zijn ogen geen machtspositie had tegenover kandidaten. Volgens vertrouwenspersoon Freek Walther is dat relatief.

In de aflevering van BOOS doen oud-kandidaten en oud-medewerkers en andere ingewijden van The Voice of Holland hun verhaal over wat ze hebben meegemaakt bij de talentenjacht. De aantijgingen gaan over bandleider Jeroen Rietbergen, een regisseur en coaches Marco Borsato en Ali B.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 21 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten