Uitzending
EenVandaag - 20-1-2022

20-1-2022

EenVandaag

267 x bekeken | 0 reacties
4
Gaat Duitsland sancties opleggen aan Rusland om dreiging in Oekra´ne? 'Relatie is op een dieptepunt beland'
Hoe moet je omgaan met Rusland? Zeker nu de spanningen rondom Oekra´ne tot een hoogtepunt stijgen, is de Duitse coalitie verdeeld. Het is aan de nieuwe Duitse minister van Buitenlandse Zaken om de relatie met Rusland in goede banen te leiden.

De spanningen tussen Rusland en het Westen verslechterden de afgelopen weken door de situatie in Oekra´ne. Nu tienduizenden Russische soldaten klaarstaan om Oekra´ne binnen te vallen, is een oorlog zelfs niet ondenkbaar.

Kappers enorm teleurgesteld om afblazen 'Kapsalon Theater': 'Je wil elkaar helpen als de overheid je laat vallen, maar dat mag niet'
Overal in het land werd vandaag actie gevoerd voor de cultuursector. In Enschede veranderden verschillende kapsalons in theaters en stonden artiesten klaar om de klanten te vermaken. Dat eindigde helaas snel toen de gemeente er een einde aan maakte.

Wat begon als ludieke actie om aandacht te vragen voor de cultuursector, werd al snel afgeblazen. "We stonden klaar en zouden om 12 uur beginnen, maar om half 12 stond handhaving al voor de deur", vertelt kapster Nanouck Liefers van Kapsalon Nanouck. "We mochten niet beginnen. Als we dat wel zouden doen, konden we een hele hoge boete krijgen."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos MoggrÚ. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 20 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten