Uitzending
EenVandaag - 22-1-2022

22-1-2022

EenVandaag

311 x bekeken | 0 reacties
6
Omwonenden zien zorgen over uitstoot Tata Steel bevestigd, justitie om onderzoek gevraagd naar hogere uitstoot
Het Openbaar Ministerie wordt gevraagd onderzoek te doen naar Tata Steel. Uit een RIVM-rapport blijkt dat de uitstoot van schadelijke stoffen veel groter is dan het bedrijf opgeeft. Strafrechtadvocaat Benedicte Ficq wil weten of dat bewust is verzwegen.

Ficq voert namens omwonenden en natuurorganisaties een strafzaak tegen Tata Steel. "Als Tata Steel dit bewust verzwegen heeft, dan is dat strafbaar. Want dat is valsheid in geschrifte. Ik vraag dan ook aan het OM om hier meteen onderzoek naar te doen."

Kunnen The Voice-kandidaten RTL, Talpa of John de Mol aansprakelijk stellen voor misstanden? Het hangt er vanaf
De werkgever is aansprakelijk voor het grensoverschrijdende gedrag bij The Voice of Holland, als de aantijgingen kloppen. Dat zei jurist Gabi van Driem gisteren in Nieuwsuur. We zoeken uit of dat klopt en welke rechten medewerkers en kandidaten hebben.

Kan RTL, Talpa, ITV of John de Mol aansprakelijk worden gehouden voor de vermeende misstanden bij The Voice? Volgens advocaat Priscilla de Leede en hoogleraar Marlies Vegter is er wel degelijk een mogelijkheid om een meerdere op de werkvloer of een opdrachtgever daarvoor verantwoordelijk te houden.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 22 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten