Uitzending
EenVandaag - 17-4-2009

17-4-2009

EenVandaag

1024 x bekeken | 0 reacties
7
Hackers bedreigen beveiliging pinpas
Criminelen maken gebruik van een nieuwe manier om bankpassen te kraken. Hackers zouden er in zijn geslaagd om versleutelde data in het betalingsverkeer te onderscheppen en te ontsleutelen waardoor pincodes van pashouders bekend worden. Skimming, waarbij een leesapparaatje op het pasmondje van een geldautomaat wordt gezet, is daardoor niet meer nodig. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek. In Nederland wordt gebruikgemaakt van hetzelfde PIN-systeem, en banken moeten volgens beveiligingsexperts hun zaakjes nu goed op orde hebben. De eerste aanvallen volgens deze nieuwe methode zijn namelijk al in de praktijk waargenomen. Moeten we ons zorgen maken of kunnen we wel vertrouwen op de beveiliging van de Nederlandse banken?

Hoogleraar Twan Tak over Aleid Wolfsen
Prof. mr. Antonius Quirinus Cornelis (Twan) Tak is een van Nederlands meest vooraanstaande kenners van het bestuursprocesrecht. Hij speelde afgelopen week de hoofdrol in de rel rondom burgemeester Wolfsen van Utrecht. Het waren zijn uitspraken in huis-aan-huis krant Ons Utrecht die Wolfsen ertoe brachten de hele oplage kranten te laten vernietigen. Toch besloot de hoogleraar zich deze week niet in de discussie te mengen. Tot nu toe, want vanavond legt professor Twan Tak uit wat er mis is met het declaratiegedrag van Wolfsen.

Enquête: Meeste vertrouwen in Wouter Bos
Van alle ministers in het kabinet geniet Wouter Bos van Financiën het meeste vertrouwen. Ronald Plasterk van Onderwijs en premier Balkenende volgen op de tweede en derde plaats. Dit blijkt uit onderzoek van EénVandaag over het vertrouwen in het kabinet Balkenende IV na twee jaar regeren. De ministers Eurlings en Verhagen scoren ook goed. Aan het onderzoek deden 25.000 mensen mee.

Presentatie: Pieter Jan Hagens.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op vrijdag 17 april door de AVRO en de TROS. Te gast was Twan Tak. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie