Uitzending
EenVandaag - 22-4-2009

22-4-2009

EenVandaag

835 x bekeken | 0 reacties
6
PvdA ziet af van testtoestellen JSF
De spanning binnen de coalitie en de Tweede Kamer rond het JSF-debat loopt hoog op. De PvdA heeft vanmiddag bekend gemaakt geen JSF-testtoestellen te willen aanschaffen. Daarmee lijkt een harde botsing binnen de coalitie tijdens het debat onafwendbaar. Gisteravond nog leidde de kritische houding van de PvdA tot spoedoverleg van de coalitie in het torentje. Vanavond wordt duidelijk of de PvdA het standpunt kan volhouden. EénVandaag volgt defensiewoordvoerder Angelien Eijsink van de PvdA in de opmaat naar het debat.

Werkloos in IJsselstein
Er staan nog geen rijen voor het lokale UWV, maar in IJsselstein begint de crisis ook op de arbeidsmarkt voelbaar te worden. In de serie IJsselstein Vandaag volgen we Barbara, die sinds een paar weken zonder werk zit. Kan uitzendbureau Unique haar helpen in de zoektocht naar een nieuwe baan? EénVandaag volgt de inwoners van IJsselstein en laat hen zelf aan het woord via weblogs en reportages. Volg het wel en wee van deze IJsselsteiners in de crisis op de vernieuwde website.

Zonne-energie, waarom lukt het niet?
Zonne-energie komt niet van de grond in ons land. De belangrijkste reden is het tekort aan subsidies. Bovendien dreigen bedrijven die zich bezighouden met zonnecellen om te vallen door de crisis. Dat is opvallend, want in Duitsland en België gaat het juist goed met zonne-energie. Op een groot congres over zonne-energie, vandaag in Rotterdam, wordt naar de oplossing gezocht.

Ophef in corporatieland
Aan de vooravond van het congres van woningcorporaties maken we de schade op die de woningcorporaties de afgelopen tijd hebben opgelopen. Ontslagen sjoemelende directeuren, buitenproportionele vertrekpremies en salarissen; het imago voor de sector knapt er niet van op. Het roer moet om.

Presentatie: Margriet Vroomans.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 22 april door de AVRO en de TROS. Te gast was Angelien Eijsink. De presentatie was in handen van Margriet Vroomans.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie