Uitzending
EenVandaag - 16-4-2009

16-4-2009

EenVandaag

1419 x bekeken | 0 reacties
8
Bram Peper over gedrag Aleid Wolfsen
In de Utrechtse gemeenteraad is vandaag een spoeddebat over het declaratiegedrag van burgemeester Aleid Wolfsen. Hij is niet de enige burgemeester die ter verantwoording is geroepen voor zijn declaratiegedrag. Eerder overkwam het Bram Peper, hij koos voor de juridische weg en de beschuldigingen werden door de rechter verworpen. Wolfsen koos voor een opvallend ingrijpen in de pers. het kwam zelfs tot een vernietigen van een oplage van een huis-aan-huisblad. Hoe kijkt Bram Peper terug op de reactie van Wolfsen?

De verdwenen identiteit van Ron Kowsoleea
Al vijftien jaar lang is hij het slachtoffer van identeitsfraude. Tientallen delicten staan onterecht onder zijn naam in politie- en justitieregisters. In oktober vorig jaar schreef de Nationale Ombudsman een vernietigend rapport over de zaak en verklaarde de klacht van Kowsoleea gegrond. Ook riep hij de minister van justitie op om excuses te maken en Kowsoleea schadeloos te stellen. Maar het blijft stil. De Nationale Ombudsman, Alex Brenninkmeijer vindt dat het zo niet langer meer kan.

Presentatie onderzoeksrapport Brand De Punt
Afgelopen najaar is de commissie Helsloot gestart met een onderzoek naar het functioneren van het crisismanagement en de nazorg na de brand in De Punt. Daarbij kwamen op 9 mei 2008 drie brandweerlieden om het leven. De eigenaar werd veroordeeld tot drie maanden cel, omdat hij had geknoeid met de meterkast. Professor Ira Helsloot, hoogleraar crisisbeheersing en fysieke veiligheid, heeft het onderzoek begeleid. Wat is er fout gegaan in De Punt? En hoe kan een dergelijk drama voorkomen worden?

EťnVandaag Index: Crisis in de kunstsector
Nu aandelen en onroerend goed niet zo waardevast blijken als gedacht, is een mooi kunstwerk wellicht een goede investering. Zou je denken. Maar na de financiŽle crisis en huizenbubble is ook de kunstzeepbel aan het barsten. De astronomische bedragen die tot voor kort werden neergeteld voor gehypte kunstenaars behoren tot

Presentatie: Wouter Kurpershoek.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op donderdag 16 april door de AVRO en de TROS. Te gast waren Bram Peper en Alex Brenninkmeijer. De presentatie was in handen van Wouter Kurpershoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie