Uitzending
EenVandaag - 21-4-2009

21-4-2009

EenVandaag

1031 x bekeken | 0 reacties
5
Jack de Vries' week van de waarheid
Jack de Vries, de voormalig spindoctor van het CDA, is sinds een jaar staatssecretaris van Defensie. Deze week wordt de spannendste uit zijn politieke carrière: de aanschaf van de JSF staat op het spel en hij dreigt in botsing te komen met de Tweede Kamer over de aanstelling van de leger-imam Eddaoudi. Hoe gaat de voormalig spindoctor deze week doorkomen?

Tjeerd Herrema blikt terug
Drie jaar geleden werd hij door de PvdA gepresenteerd als wethouder in Amsterdam. Tjeerd Herrema moest echter twee maanden geleden het veld ruimen vanwege de financiële- en bouwtechnische problemen rondom de Noord-Zuidlijn in Amsterdam. Hoe blikt Herrema terug op deze periode? Verwijt hij zichzelf als bestuurder iets? En waar ging het mis met de aanleg van de lijn?

Het geheim van Bad Neuschans
Niemand kent Bad Neuschans, toch komen er heel veel Duitse toeristen een zoutbad nemen. Het Groningse Nieuweschans drijft op een gigantische 'zoutzee'. En is dus een kuuroord. De Groningers hebben de naam van hun bekende stadje zelfs gewijzigd in Bad Neuschans. EénVandaag nam een kijkje.

Jongeren krijgen langzaam crisisstress
De kredietcrisis houdt jongeren steeds meer bezig. Een op de drie jongeren maakt zich zorgen over de toekomst. Een half jaar geleden was dit nog een kwart. Deze groep is vooral onzeker over het vinden van een baan. Dat blijkt uit onderzoek van Top-X, het jongerenpanel van EénVandaag en NOS Headlines onder 1900 jongeren.

Presentatie: Pieter Jan Hagens.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op dinsdag 21 april door de AVRO en de TROS. Te gast waren Jack de Vries en Tjeerd Herrema. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie