Uitzending
EenVandaag - 14-4-2009

14-4-2009

EenVandaag

1066 x bekeken | 0 reacties
6
JSF op losse schroeven?
De aanschaf van het gevechtsvliegtuig JSF staat op losse schroeven. Het miljardenbesluit om 85 toestellen te kopen als vervanging van de verouderde F-16 wordt doorgeschoven naar een volgend kabinet. Dat zeggen ingewijden in de politiek. Staatssecretaris Jack de Vries heeft bevestigd dat er gesprekken plaatsvinden met de coalitiepartijen maar wil niets kwijt over de inhoud. Volgens de plannen neemt een volgend kabinet pas een besluit over de definitieve aanschaf van de 85 JSF-vliegtuigen, maar wordt dit jaar al wel een testtoestel gekocht. In EénVandaag de reacties van onder meer politici en JSF-kenners.

Grote domper voor smartshophouders
De Vereniging Landelijk Overleg Smartshops (VLOS) vindt dat minister Ab Klink het verbod op de paddestoelen met hallucinerende werking te snel heeft ingevoerd en had een kort geding tegen de minister aangespannen. Volgens de VLOS had de minister een verkeerd beeld geschetst van de paddo's. Zo zou een Fransman zijn hond hebben gevild door het gebruik van paddo's, maar later bleek dat de man psychotisch was. Ook andere incidenten zijn volgens de advocaten onterecht met paddogebruik in verband gebracht. De rechter oordeelde echter anders. Het hof vindt voldoende aannemelijk dat een aantal van de ernstige incidenten die zich hebben voorgedaan met paddogebruik te maken hadden. In EénVandaag aandacht voor de uitspraak.

Meldplicht ambulancebroeders
Een verslaafde ouder, een verwaarloosde woning, vreemde plekken op het lichaam die er niet horen.. Vanaf 1 mei moeten de ambulancebroeders in Den Haag het melden als zij een vermoeden hebben van kindermishandeling. En daarmee is het de eerste ambulancedienst die deze plicht bij het meldpunt kindermishandeling heeft. Zo’n meldcode geldt nu al voor verplegers van spoedeisende hulp in alle Haagse ziekenhuizen en dat is een groot succes. Maar wordt er zo langzamerhand niet te veel achter de voordeur gekeken?

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op dinsdag 14 april door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie