Uitzending
EenVandaag - 23-4-2009

23-4-2009

EenVandaag

894 x bekeken | 0 reacties
5
De eerste vrije dagen van Ernest Louwes
Hij werd veroordeeld wegens moord, vrijgesproken, en weer veroordeeld: Ernest Louwes. Vanaf deze week is hij weer een vrij man: hij mag voor het eerst sinds jaren gaan en staan waar hij wil én zeggen wat hij wil. Dat doet hij dan ook: hij is onschuldig en begint een media-offensief om dat te bewijzen. EénVandaag heeft Louwes in zijn eerste dagen vrijheid gevolgd, van interview naar talkshow en van kantoor naar zijn eerste nacht thuis als vrij man.

Ouderlijk gevecht tegen Jeugdzorg
Als mensen eenmaal in de molen verzeild zijn geraakt van de Jeugdzorg dan is het voor de meesten een helse klus er weer uit te komen. Dat zegt voormalig kinderrechter Doek. Ouders van wie de kinderen ooit onder toezicht van Jeugdzorg zijn gekomen krijgen het vrijwel niet meer voor elkaar hun kinderen terug te krijgen. Het verhaal van twee moeders en hun strijd tegen Jeugdzorg.

Komen er testtoestellen of niet?
De coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie proberen vandaag met man en macht een oplossing te vinden voor patstelling die woensdag is ontstaan rond de aanschaf van testtoestellen van de Joint Strike Fighter. De PvdA wil geen testtoestellen kopen, terwijl staatssecretaris Jack de Vries (CDA) dat per se wel wil. Vandaag is in de Tweede Kamer het debat over de kwestie. Passeert het kabinet de Kamer en koopt het toch twee testtoestellen of wordt er toch nog een compromis gevonden?

Presentatie: Wouter Kurpershoek.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op donderdag 23 april door de AVRO en de TROS. Te gast was Ernest Louwes. De presentatie was in handen van Wouter Kurpershoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie