Uitzending
EenVandaag - 20-4-2009

20-4-2009

EenVandaag

902 x bekeken | 0 reacties
5
Mama in de cel
Van de ene op de andere dag ben je je moeder kwijt omdat ze de gevangenis in moet. Dat overkomt een paar duizend minderjarige kinderen per jaar. Niemand houdt in de gaten wat er precies met die kinderen gebeurt. Minister Rouvoet kondigde vorig jaar al maatregelen aan, maar die zijn er nog steeds niet. Een schande volgens de organisatie Gezin in Balans van Humanitas. De opvang van kinderen van wie de ouders in de gevangenis of in het huis van bewaring zitten, is nog steeds niet op orde. Dat stelt Pascale Zegers van Stichting Humanitas: 'Het gebeurt nog steeds dat kinderen achterblijven op het schoolplein, als hun moeder gearresteerd wordt.' Vorig jaar juli beloofde minister Andrť Rouvoet van Jeugd en Gezin dat hij voor 1 april 2009 zorg zou dragen voor sluitende nazorg. Die belofte is hij niet nagekomen, aldus Humanitas. Als gevolg van het ontbreken van sluitende opvang voor kinderen van gedetineerden, worden kinderen uit huis gezet, zwerven op straat rond of hebben gedurende lange tijd geen zorg van een volwassene. Humanitas zal de vaste kamercommissie voor Jeugd, Gezin en Justitie opnieuw informatie geven over de verstrekkende gevolgen van het achterwege blijven van de opvang. Bouwmeester zal minister Rouvoet nogmaals dringend verzoeken om snel met concrete plannen te komen voor een sluitende opvang die in november 2008 door een ruime kamermeerderheid werd geŽist.

Het weekend van... Dirk Scheringa
Het was een mooi weekend voor Dirk Scheringa. Zijn club AZ werd eindelijk kampioen, voor het eerst sinds hij de club in 1993 kocht. Zaterdag volgen we Dirk Scheringa weer in De Week Van.

Verzet liquideerde onterecht eigen mensen
Het is tot op de dag van vandaag een taboe waar verzetsstrijders nooit over hebben willen praten. Maar ook zij hebben fouten gemaakt. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog hebben ze eigen mensen onterecht geliquideerd. Dat zeggen Jack Kooistra en Albert Oosthoek. Zij schreven het boek Recht op Wraak. Zeker aan het einde van

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op maandag 20 april door de AVRO en de TROS. Te gast was Dirk Scheringa.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie