Uitzending
EenVandaag - 16-11-2010

16-11-2010

EenVandaag

961 x bekeken | 0 reacties
7
Staking postbodes TNT
Vandaag staken de postbodes van TNT. Van uit het hele land komen de postbodes naar Den Haag om te demonstreren bij het hoofdkantoor van TNT Post. Gisteren om 12 uur verliep een ultimatum dat de bonden aan TNT stelden. Post- en pakbedrijf TNT en de vakbonden liggen op ramkoers over de invulling en het tempo van een omvangrijke reorganisatie. Het belangrijkste punt zijn de duizenden gedwongen ontslagen die in het verschiet liggen.

De rol van het staatshoofd
Morgen wordt in de Tweede Kamer gedebatteerd over de rol van het staatshoofd. Tijdens de formatie van het nieuwe kabinet is dit onderwerp opnieuw onder de aandacht gekomen. Steeds meer leden zijn voor een puur ceremoniŽle functie. Hiervoor moet de grondwet echter gewijzigd worden. Voor zo'n wijziging is een twee derde meerderheid nodig. Willem-Alexander heeft eerder al aangegeven geen trek te hebben in het koningschap als er zo'n wijziging komt.

De Russen komen
Twee weken geleden waagden twee Tupolev-bommenwerpers zich buiten het Russische luchtruim en koersten via Noorwegen naar Nederland. Met als gevolg dat bij de Koninklijke Luchtmacht en de NAVO alle alarmbellen begonnen te rinkelen. Wat komen deze vliegende forten (codenaam 'Bear', eventueel uitgerust met atoomwapens) hier doen?

Het woord van het jaar
Wie weet nog wat 'swaffelen' betekent? Juist, dit was het woord van het jaar 2008. Ook dit jaar valt er weer wat te kiezen. Wat denkt u van het woord 'kamikazekabinet' of 'oranjebabe'?

Presentatie: Bas van Werven, Pieter Jan Hagens.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op dinsdag 16 november door de AVRO en de TROS. De presentatie was in handen van Bas van Werven en Pieter Jan Hagens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie