Uitzending
EenVandaag - 19-11-2010

19-11-2010

EenVandaag

985 x bekeken | 0 reacties
5
Is Nederland klaar voor een cyberwar?
De NAVO kijkt naar de toekomst en is bevreesd voor een nieuw soort oorlog: een cyberwar. Digitale aanvallen zouden in een cyberwar een maatschappij aanzienlijk kunnen ontwrichten. Reden voor de NAVO om cyberaanvallen misschien wel onder artikel 5 (een aanval op één NAVO-lid is een aanval op alle leden) te laten vallen. Op 19 en 20 november komt de NAVO-top bijeen in Lissabon en zal onder andere spreken over de dreiging van een cyberwar.

Stevent België af op een splitsing?
België verkeert al twee jaar in een politieke patstelling. Kabinetten zijn achter elkaar omgevallen en sinds de laatste verkiezingen is het nog niet gelukt een goed kabinet te vormen. Elke onderhandeling strandt in het zicht van de haven.

De wondere week van de PVV
Kopstoten, ongepaste relaties, sms-fraude en interne ruzies. Tot aan vorige week wist Geert Wilders de gelederen van zijn partij behoorlijk gesloten te houden. Maar de afgelopen dagen stroomde er een golf aan onthullingen door de Haagse gangen. Geert Wilders bood de kamer voor al het tumult zijn excuses aan. Toch verloor de partij gisteren vijf zetels in de peiling. Een terugblik samen met dichter Ingmar Heytze op de wondere week van de PVV.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op vrijdag 19 november door de AVRO en de TROS. Te gast was Ingmar Heytze.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie