Uitzending
EenVandaag - 20-11-2010

20-11-2010

EenVandaag

1278 x bekeken | 0 reacties
7
De Week van... Jane Goodall
Vijftig jaar geleden zette Jane Goodall voor het eerst voet aan de oevers van het Tanganyika-meer in Tanzania. Het onderzoek naar het gedrag van chimpansees dat zij daar in gang heeft gezet, zorgde voor tal van wetenschappelijke ontdekkingen. Naar aanleiding van dit jubileum is Goodall deze week in Nederland en geeft een masterclass over 50 jaar werken met een grenzeloze passie. Haar visie is tot internationale missie geworden om mensen over de hele wereld er toe aan te zetten het verschil te maken voor al wat leeft.

Exclusief: Arabische zangeres Nancy Ajram
Ze werd door Oprah Winfrey omschreven als een van de meest invloedrijke personen in de Arabische wereld genoemd, geldt als de Britney's Spears van het Midden Oosten en is een icoon voor de jonge moslimsgemeenschap: De Libanese zangeres Nancy Ajram. Dit weekend is ze in Nederland voor een optreden tijdens 'Faracha', een nieuw evenement dat draait om Arabische muziek en lifestyle.

Een Manifestatie: Nederland schreeuwt om Cultuur
Vandaag wordt op 57 lokaties in Nederland geprotesteerd als reactie op de voorgenomen cultuurbezuinigingen van het kabinet: Nederland schreeuwt om cultuur. Wij volgen de Brabantstad-karavaan , een gezelschap van bekende en minder bekende Brabantse kunstenaars.

Presentatie: Bas van Werven, Pieter Jan Hagens.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op zaterdag 20 november door de AVRO en de TROS. Te gast was Jane Goodall. De presentatie was in handen van Bas van Werven en Pieter Jan Hagens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie