Uitzending
EenVandaag - 12-11-2010

12-11-2010

EenVandaag

909 x bekeken | 0 reacties
6
Geestelijk verzorger: PVV-kamerlid Lucassen liegt
De militaire geestelijk verzorger die de Ermelose ontuchtzaak in 2001 aan het licht bracht kan er nog steeds boos over worden. 'Wat deze meiden toen werd aangedaan is een grove vorm van onderdrukking'. Ook voor PVV-kamerlid Eric Lucassen heeft hij geen goed woord over. 'Hij liegt, hij komt er veel te mooi vanaf zo'. Wat was de rol van Lucassen? En spreekt Lucassen de volledige waarheid?

'Militairen ziek door burn-pits'
Militairen die in Afghanistan in aanraking zijn geweest met rook van zogeheten ‘burn-pits’, grote rookwolken van verbrand afval, zijn daar mogelijk ernstig ziek door geworden. Johan Smit, militair van het 322 Squadron, kwam regelmatig in aanraking met de rook van de burn pits. Na zijn uitzending kreeg hij leukemie.

Rozenmeisje: Speurtocht naar onopgeloste misdrijven
Het lichaam van het 'Rozenmeisje', de vermoorde Josefa Wyka, werd in 1996 gevonden in Lottum, het Limburgse rozendorp. Na een DNA-uitwisseling tussen Nederland en Duitsland wees het dader-DNA naar twee mannen en een vrouw in Duitsland. Kledingonderzoek wees uit dat het meisje uit Polen afkomstig moets zijn. Het programma Vermist wist vervolgens haar familie in Polen op te sporen. aar hoeveel lichamen wachten er nog op een identiteit in Nederland?

Wannee kookboek bestaat 100 jaar
Het befaamde kookboek van Wannee bestaat 100 jaar. Het is ooit geschreven door mejuffrouw Wannee in 1910 voor de Amsterdamse Huishoudschool. Inmiddels zijn er 750.000 van verkocht, vandaag komt de 29-ste druk uit. Wat is het geheim van dit oerhollandse kookboek?

Presentatie: Bas van Werven, Pieter Jan Hagens.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op vrijdag 12 november door de AVRO en de TROS. De presentatie was in handen van Bas van Werven en Pieter Jan Hagens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie