Uitzending
EenVandaag - 10-11-2010

10-11-2010

EenVandaag

728 x bekeken | 0 reacties
5
Meer dan acht biertjes: alcoholslot
Bestuurders die worden betrapt met meer dan acht biertjes achter de kiezen krijgen een alcoholslot in hun auto. De auto start dan alleen nog maar als de bestuurder via een blaaspijpje aantoont dat hij niet heeft gedronken. Hoe werkt het slot en is het een goede maatregel om beschonken bestuurders van de weg te houden?

Scholen lopen leeg
Minder dan 23 leerlingen op school? Dan moet de school gesloten worden vanwege te hoge kosten. Steeds meer scholen komen met het leerlingenaantal onder deze wettelijke norm terecht en zien sluiting tegemoet. De vergrijzing en krimp beginnen hun sporen na te laten in grote delen van het Nederlandse onderwijs.

Makelaar overbodig door social media?
Twitter, Hyves en Facebook worden gebruikt om huizen te verkopen zonder de tussenkomst van een makelaar. Betekent dit het einde van de makelaar of moeten er andere wegen bewandeld worden om een relevante rol te kunnen blijven spelen in de verkoop van huizen?
Malariabestrijding moet op de schop
Jaarlijks sterven er één miljoen mensen aan de infectieziekte malaria en worden 500 miljoen mensen ernstig ziek. Al 40 jaar wordt er onderzoek gedaan naar een goed vaccin, maar resultaat blijft uit. Wordt het niet tijd om de aanpak van de ziekte over een andere boeg te gooien? Lees artikel

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 10 november door de AVRO en de TROS. De presentatie was in handen van Bas van Werven en Pieter Jan Hagens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie