Uitzending
EenVandaag - 11-11-2010

11-11-2010

EenVandaag

960 x bekeken | 0 reacties
5
Rechtszaak Milly Boele
Politieagent Sander V. beroofde zijn buurmeisje Milly Boele van het leven. De brute moord op de 12-jarige scholiere maakte veel los in Nederland. Vandaag maakt justitie bekend welke straf voor de moordenaar geŽist wordt.

Softdrugs toch niet meer zo 'soft'?
Tijdens de moord op Milly Boele zou haar moordenaar Sander V. zwaar onder de invloed zijn geweest van cannabis. Softdrugs speelt een cruciale rol in de rechtzaak tegen V., omdat hij volgens zijn advocaat H. Anker door cannabis volledig de weg kwijt was. Maar hoe aannemelijk is het dat iemand onder invloed tot zoiets in staat is? Hoe gevaarlijk is cannabis?
Dakloze blijkt zoon van miljonair
Jerry Winkler was alcoholist en drugsverslaafde en leefde voornamelijk op de straat. Via internet en de Volkskrant kwam hij er achter de zoon te zijn van een miljonair. Een DNA-test bewees onomstotelijk dat Jerry de zoon was van de inmiddels overleden Alfred Winkler.

Nederlandse training Afghaanse politie
Nederland gaat de mogelijkheiden voor een politietrainingsmissie in Afghanistan verkennen. De trainingsmissie is veelbesproken binnen de Tweede Kamer, omdat bij het leveren van agenten aan Afghanistan ook militaire bescherming wordt verwacht. Worden in Afghanistan opgeleide agenten ook daadwerkelijk ingezet voor politietaken en welke belangen zijn er voor de Nederlandse staat om in te stemmen met het NAVO verzoek om de trainers te leveren?

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op donderdag 11 november door de AVRO en de TROS. De presentatie was in handen van Bas van Werven en Pieter Jan Hagens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie