Uitzending
EenVandaag - 13-11-2010

13-11-2010

EenVandaag

800 x bekeken | 0 reacties
6
ICT-rapport politie verdween in la
Een belangrijk rapport dat waarschuwde voor de invoerig van een slecht politiecomputersysteem, is in de la blijven liggen. Dat zegt Henri Lenferink namens de burgemeesters die bestuurlijk verantwoordelijk zijn voor het project. Het systeem is zo slecht dat een kamermeerderheid vindt dat het zo niet verder kan. De hoofdcommissarissen moeten van het rapport geweten hebben zegt Lenferink. Maar het project ging door, met als gevolg dat de werkdruk voor de politie toenam en er zelfs gegevens zoek raakten.

Huisarrest Aung San Suu Kyi opgeheven
De Birmese regering heeft vandaag bekend gemaakt dat het huisarrest van de oppositieleidster Aung San Suu Kyi is opgeheven. Nadat haar partij in 1990 de parlementsverkiezingen had gewonnen en met het militaire regime had geannuleerd, heeft de oppositieleidster vijftien jaar in gevangenschap of onder huisarrest doorgebracht. In 1991 werd haar de Nobelprijs voor de Vrede toegekend.

De week van... David van de Steen
David van de Steen was negen jaar oud toen zijn ouders en zusje in het Vlaamse Aalst bij een bloedige aanslag op een supermarkt werden doodgeschoten. Zelf kreeg David negen kogels op zich afgevuurd.

Presentatie: Bas van Werven, Pieter Jan Hagens.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op zaterdag 13 november door de AVRO en de TROS. Te gast was Henri Lenferink. De presentatie was in handen van Bas van Werven en Pieter Jan Hagens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie