Uitzending
EenVandaag - 16-5-2022

16-5-2022

EenVandaag

248 x bekeken | 0 reacties
6
'Na een kwartier houdt mijn lichaam ermee op': Onderwijsbond wil compensatie voor leerkrachten met long covid, zoals Jannie
Op bijna de helft van de Nederlandse scholen is wel een leraar met langdurige coronaklachten, zo blijkt uit cijfers van de Algemene Vereniging Schoolleiders. Een van die leraren is juf Jannie. Twee jaar na haar besmetting lukt lesgeven nog steeds niet.

"Na een kwartier houdt mijn lichaam ermee op. Dan kan ik niet neer staan, ik kan de woorden niet meer vinden, ik kan geen normale zinnen meer maken. De computer crasht gewoon." Juf Jannie de Leeuw werd in de eerste coronagolf erg ziek. De besmetting liep ze waarschijnlijk op school op en sindsdien staat haar leven op zijn kop.

Zandloper in de douche tegen de droogte: Zuid-Afrika is er kampioen water besparen mee geworden
De droogte in Nederland houdt al weken aan en het einde is nog niet in zicht. Daarom is er genoeg water nodig, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Een stap in de goede richting is korter douchen, zegt Sander Uittenbosch van Vitens.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 16 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten