Uitzending
EenVandaag - 13-5-2022

13-5-2022

EenVandaag

167 x bekeken | 0 reacties
8
Het Sociaal en Cultureel Planbureau wil dat vluchtelingen sneller aan het werk kunnen: 'Ga het gewoon doen'
Oekraïense vluchtelingen in Nederland mogen vanaf dag één aan het werk en velen doen dat ook. Onderzoeker Jaco Dagevos van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) vindt dat dit ook voor andere vluchtelingen mogelijk moet worden.

Het is beter voor de integratie en het welzijn van vluchtelingen als ze snel aan de slag kunnen, vindt bijzonder hoogleraar integratie en migratie Dagevos. Ook als ze nog in de asielprocedure zitten en het dus nog niet zeker is of ze een verblijfsvergunning krijgen.

Waarom er na 17 jaar nog steeds strijd is om de ontpoldering van de Hedwigepolder
Het leek een gelopen race, de Hedwigepolder in Zeeland zou zonder twijfel onder water komen te staan. Maar doordat de Westerschelde vervuild is met pfas, groeit het verzet tegen de ontpoldering.

De bomen waren gekapt, de huizen waren gesloopt, en het was alleen maar wachten tot de dijk werd doorgestoken en het water naar binnen zou stromen. Althans, dat was het plan.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 13 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Het Sociaal en Cultureel Planbureau wil dat vluchtelingen sneller aan het werk kunnen: Ga het gewoon doen Oekraïense vluchtelingen in Nederland mogen vanaf dag één aan het werk en velen doen dat ook. Onderzoeker Jaco…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten