Uitzending
EenVandaag - 10-5-2022

10-5-2022

EenVandaag

203 x bekeken | 0 reacties
7
Vlees en melk worden nog altijd duurder, maar piek van de inflatie is bereikt, volgens ING-econoom
Ook de afgelopen maand was er sprake van inflatie volgens het CBS. Deze keer zijn het de boodschappen die een stuk duurder zijn geworden. Maar de piek is voorbij, denkt ING-econoom Marieke Blom.

De inflatie werd vooral veroorzaakt door de verdere stijging van de prijzen van voedingsmiddelen. Energieprijzen daalden juist in april.

Wijkverpleegkundige Coralien moet kiezen welke zorg ze nog verleent en welke niet: 'Er wordt te makkelijk over gedacht'
In een brandbrief schrijven twaalf thuiszorgorganisaties uit Noordoost-Brabant dat het water ze aan de lippen staat. De compensatie voor de coronakosten is nog niet binnen en het hoge ziekteverzuim in 2022 leidt tot extra uitgaven.

Nergens in de zorg is het ziekteverzuim zo hoog als in de thuiszorg. Het gemiddelde verzuim van 13,5 procent was het de hoogste van de hele coronacrisis. De combinatie van het hoge verzuim en het wachten op coronacompensatie zorgt voor rode cijfers bij thuiszorgorganisaties, zegt bestuurder Jef Mol van zorgaanbieder Santé Partners.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 10 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Vlees en melk worden nog altijd duurder, maar piek van de inflatie is bereikt, volgens ING-econoom Ook de afgelopen maand was er sprake van inflatie volgens het CBS. Deze keer zijn het de boodschappen die een stuk…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten