Uitzending
EenVandaag - 12-5-2022

12-5-2022

EenVandaag

180 x bekeken | 0 reacties
6
Ministerie van VWS hield opschalen IC-bedden tegen: 'Lockdown was misschien niet nodig geweest'
Als het ministerie van Volksgezondheid niet had geprobeerd IC-bedden te schrappen, hadden minder operaties uitgesteld hoeven worden en waren er minder maatregelen nodig geweest. Dat zegt gezondheidseconoom Xander Koolman van de VU.

Het ministerie van VWS ontmoedigde tijdens de coronacrisis ziekenhuizen om hun intensive care (IC) met extra bedden uit te breiden. Terwijl het land in een lockdown zat om de overbelasting van de ziekenhuizen te voorkomen, maakten het ministerie en de ziekenhuizen ruzie over de vergoeding voor extra IC-bedden, zo blijkt uit een reconstructie van NRC.

Kan Oekra´ne versneld toetreden tot de Europese Unie? Dat is moeilijker dan het klinkt
Oekra´ne wil graag snel lid worden van de Europese Unie. Toch is het maar de vraag of dat ook kan: bij EU-lidmaatschap komt veel kijken en vaak duurt het jaren. We leggen je uit hoe het werkt en waarom het ook voor Oekra´ne niet makkelijk zal worden.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos MoggrÚ. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 12 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Ministerie van VWS hield opschalen IC-bedden tegen: Lockdown was misschien niet nodig geweest Als het ministerie van Volksgezondheid niet had geprobeerd IC-bedden te schrappen, hadden minder operaties uitgesteld…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten