Uitzending
EenVandaag - 11-5-2022

11-5-2022

EenVandaag

168 x bekeken | 0 reacties
6
Nieuw politieteam houdt zich uitsluitend bezig met persoonsbeveiliging: 'Er is nu te weinig capaciteit'
Zo'n 100 miljoen gaat naar de oprichting van een speciaal politieteam, dat zich louter bezighoudt met het beveiligen van personen. En dat is hoog tijd, zeggen beveiligingsdeskundigen. "Door de capaciteitsproblemen lever je in op kwaliteit."

Minister Van Gennip tegen massaal toelaten arbeidsmigranten vanwege onbetrouwbare uitzendbureaus en 'werklozen in eigen land'
Werkgevers roepen al maanden op tot het toelaten van extra arbeidsmigranten om de openstaande vacatures in te vullen. Maar minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid lijkt op de rem te trappen. "Er gebeuren dingen die echt niet kunnen."

Of het nou gaat om technisch personeel in de Rotterdamse haven, arbeiders die in de kassen werken of verpleegkundigen in de zorg. Overal lijkt een schreeuwend tekort te zijn aan geschikte werknemers en vacatures blijven maandenlang open staan.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 11 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Nieuw politieteam houdt zich uitsluitend bezig met persoonsbeveiliging: Er is nu te weinig capaciteit Zo n 100 miljoen gaat naar de oprichting van een speciaal politieteam, dat zich louter bezighoudt met het…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten