Uitzending
EenVandaag - 21-5-2022

21-5-2022

EenVandaag

192 x bekeken | 0 reacties
6
Karin kijkt al maanden uit naar haar vakantiegeld om rekeningen te kunnen betalen: 'Probeer het van dag tot dag te bekijken'
Vakantiegeld gebruiken om achterstallige rekeningen mee te betalen, steeds meer mensen doen dat. Ze kunnen namelijk niet anders. Ook voor Karin zit er niets anders op. En dan nog steeds moet ze kiezen wat ze aflost en wat niet.

Wie in loondienst is of een uitkering ontvangt, krijgt als het goed is binnen een paar dagen weer vakantiegeld: een extra uitkering van rond de 8 procent bovenop het jaarsalaris. Maar hoewel een deel van de mensen er inderdaad een vakantie mee betaalt of een andere grote uitgave doet, hebben ook steeds meer Nederlanders dit bedrag nodig om achterstallige rekeningen te betalen.

Verdriet en onbegrip over starre aanmeldprocedure in Ter Apel: 'Niemand kan dit uitleggen'
Het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel barst uit zijn voegen. Toch worden er mensen onnodig naar het centrum gestuurd. Zoals de vrouw en zoon van de Turkse statushouder Mehmet.

Asielzoekers die op de grond, in het gras of op stoelen moeten slapen: de opvangcrisis in Ter Apel is groot. Nareizigers, mensen die naar Nederland komen om herenigd te worden met hun familie en dus al weten dat ze recht hebben op verblijf in Nederland, moeten soms ook naar Ter Apel om zich te registreren.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 21 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten