Uitzending
EenVandaag - 19-5-2022

19-5-2022

EenVandaag

271 x bekeken | 0 reacties
6
Wat winkelketens willen bereiken door in reclames te zeggen dat we in een recessie zitten
Met reclames over een recessie en koopkracht spelen winkelketens in op het lage vertrouwen van consumenten in de economie. Maar brengen dat soort spotjes een recessie niet juist dichterbij? Volgens de hoofdeconoom van ING Marieke Blom valt dat wel mee.

Het consumentenvertrouwen is op het laagste punt ooit. Er is oorlog op het continent, torenhoge inflatie en volgens drogisterijketen Kruidvat zitten we zelfs midden in een recessie. Dat is natuurlijk geen bemoedigend bericht en ook niet waar.

Apenpokken-virus in steeds meer Europese landen: 'Eťn patiŽnt neemt plek in van meerdere patiŽnten in het ziekenhuis'
Het apenpokken-virus, dat tot voor kort vooral voorkwam in Afrikaanse landen, duikt in steeds meer Europese landen op. In het Verenigd Koninkrijk is het al sinds begin mei, maar nu zijn ook in Portugal en Spanje besmettingen gemeld.

De komst van het virus geeft stof tot nadenken. De variant van het virus die in Europa rondgaat, is een stuk milder, zowel qua klachten als het overlijdensrisico. Dat zou nu rond de 1 procent liggen. Maar bij andere varianten in Afrikaanse landen zou zo'n 10 procent van de besmette personen aan dit virus kunnen overlijden.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 19 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • EenVandaag - Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  6-8-2022

  De grachten van Amsterdam zijn vandaag het decor van de Canal Parade en presentator Rik van de Westelaken doet daar de hele dag verslag van op NPO 1. Samen met schrijver Splinter Chabot doet Rik vanaf een boot langs de…
  Lees verder
 • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten