Uitzending
EenVandaag - 17-5-2022

17-5-2022

EenVandaag

197 x bekeken | 0 reacties
6
Door de aanhoudende droogte kun je straks niet eens meer met een bootje het water op
De droogte in Nederland heeft heel wat gevolgen. In Brabant staat het waterpeil zo laag dat er nu al maatregelen zijn genomen om de natuur te beschermen. Zo mag je nu al niet meer met je kano de Dommel op.

Wie gaat al die warmtepompen aansluiten? En 5 andere vragen aan warmtepomp-installateur Patrick Schimmel
Gaat je oude cv-ketel kapot, dan moet je vanaf 2026 overstappen op een duurzamer alternatief, zoals een hybride warmtepomp. Maar zijn er wel genoeg technici? En wat gaat zo'n pomp kosten? We vroegen het warmtepomp-installateur Patrick Schimmel.

1. De overheid zet vooral in op hybride warmtepompen. Is dit het beste alternatief voor een cv-ketel?

"Bij mijn installatiebedrijf zitten we eigenlijk helemaal niet te wachten op hybride warmtepompen. Wij stoppen er eind van dit jaar mee, omdat we het geen goede oplossing meer vinden. We bieden dan alleen nog warmtepompen aan zonder gas."

"Die waterpompen zijn aan de voorkant nog wel duurder, dus je kunt hybride warmtepompen zien als een tussenpauze. Met relatief weinig geld heb je een snelle besparing. Het is een soort 'quick fix' voor woningen die nog niet goed ge´soleerd zijn. Maar in principe kunnen woningen van na 1995 direct over op een volledig elektrisch systeem."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos MoggrÚ. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 17 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten