Uitzending
EenVandaag - 9-4-2009

9-4-2009

EenVandaag

1416 x bekeken | 0 reacties
6
Fusie Roda JC en Fortuna van de baan
Roda JC en Fortuna Sittard gaan toch niet samen verder. De fusie van de twee clubs, die zouden opgaan in Sporting Limburg, is definitief van de baan. De provincie Limburg wil de fusieclub niet financieel steunen. De fans zijn blij, maar de clubs zelf ook? Hoe het nu verder moet met beide clubs is namelijk onduidelijk, beide organisaties hebben grote schulden. Fortuna Sittard heeft alleen al een schuld van 5 miljoen euro. De reactie van Bart Urlings, Roda-fan in hart en nieren en voetbaljournalist Johan Derksen.

Nobelprijswinnares Wangari Maathai plant eik
Nobelprijswinnares Wangari Maathai, burgemeester Jozias van Aartsen en wethouder Rabin Baldewsingh (Leefbaarheid) planten dinsdag ieder een eik in de tuin van het Vredespaleis. De ceremonie is onderdeel van het festival Movies That Matter dat donderdag begon in het Haagse Filmhuis. De Keniaanse Maathai is biologe en politicus en bekend als mensenrechten- en milieuactiviste. Een gesprek met Wangari Maathai.

Presentatie: Wouter Kurpershoek.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op donderdag 9 april door de AVRO en de TROS. Te gast was Johan Derksen. De presentatie was in handen van Wouter Kurpershoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie