Uitzending
EenVandaag - 16-8-2008

16-8-2008

EenVandaag

1329 x bekeken | 0 reacties
6
Dick Berlijn
Gesprek aan de keukentafel: oud-commandant der strijdkrachten Dick Berlijn. Dick Berlijn, de oud-commandant van de strijdkrachten, is gast aan zijn eigen keukentafel. Met verslaggever Sander 't Sas praat hij, voor het eerst sinds hij in april is afgezwaaid, over onder andere het nut en de noodzaak van de missie in Uruzgan. Maar ook staat Berlijn stil bij de soldaten die in de afgelopen twee jaar in Uruzgan zijn gesneuveld en de impact die de dood van jongens als Timo Smeehuijzen en Dennis van Uhm (zoon van Berlijns opvolger) op hem persoonlijk heeft. Aan de orde komen ook het Posttraumatisch Stress Syndroom (PTSS), de rol van muziek in zijn leven en de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela die Berlijn deze zomer heeft gemaakt.

Olympische familie in Peking
Er worden deze spelen ongeveer 10.000 Nederlanders verwacht in Peking. Voor de familie Engel is het al hun derde spelen. Ze zijn er helemaal gek van. Ze hebben thuis een kast vol oranje spullen en kwamen met een extra koffer vol naar China. Hun favoriete Olympische moment is de gouden medaille van Pieter van den Hoogenband op de 100 meter zwemmen in Sidney. Hoe beleven ze de spelen in Peking?

Presentatie: Wouter Kurpershoek.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op zaterdag 16 augustus door de AVRO en de TROS. Te gast was Dick Berlijn. De presentatie was in handen van Wouter Kurpershoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie