Uitzending
EenVandaag - 19-8-2008

19-8-2008

EenVandaag

1180 x bekeken | 0 reacties
6
Elektronicawinkels zijn afdracht auteursrechten zat
Wie een nieuwe televisie koopt moet ook een vergoeding betalen aan auteursrechten-organisatie Videma. Meestal kiest de winkelier er voor dit bedrag in de verkoopprijs te stoppen, maar de Nederlandse detailhandel is de vergoedingen zat. Meer dan 20 procent van de vergoeding gaat namelijk naar de organisatie zelf en niet naar de makers die eigenlijk de vergoeding zouden mogen ontvangen.

Girl Power in Peking
Het aantal medailles van de Nederlandse equipe valt voorlopig nogal tegen. Opvallend is dat vooral de mannen het laten afweten. Want aan de vrouwen ligt het niet. Van de 13 medailles die Nederland tot nu toe oogstte zijn er 11 door vrouwen binnengehaald. Is dit toeval, of is er meer aan de hand? Zijn de Nederlandse vrouwen beter bestand tegen de omstandigheden dan onze mannen?

Doventheater weg?
Het Nederlandse Handtheater maakt al bijna 20 jaar voorstellingen voor doven en horenden. Theater in gebarentaal, met dove en horende acteurs, maken Handtheater tot een unieke plek. Toch is de toekomst van dit tweetalige theater onzeker, omdat de twee subsidieverstrekkers een negatief advies hebben uitgebracht. Zowel de Amsterdamse Kunstraad als het Nederlands Fonds voor de Podiumkunsten+ vinden dat de voorstellingen van Handtheater artistiek niet overtuigen. Maar voor doven is Handtheater de enige plek waar zij samen met horende vrienden van een theatervoorstelling kunnen genieten.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op dinsdag 19 augustus door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie