Uitzending
EenVandaag - 20-8-2008

20-8-2008

EenVandaag

1541 x bekeken | 0 reacties
6
Kinderlozen benadeeld?
Zijn jengelende kinderen in de supermarkt irritant? En moeten er daarom kindvrije winkeluren komen? 'Ja' zegt een kwart van de kinderloze mannen en vrouwen in een onderzoek onder 529 vrijwillig kinderloze volwassenen, uitgevoerd in opdracht van het maandblad J/M. Meer dan de helft vindt dat het beleid van dit kabinet de tweedeling tussen ouders en kinderlozen vergroot; een iets kleinere groep vindt dat Nederland steeds meer kindgericht wordt. Bijna de helft pleit zelfs voor 'kindervrijslag'. EťnVandaag spreekt enkele kinderlozen en met Jan Latten, hoogleraar Demografie en relatie- en gezinsvorming.

Verzekeraar steeds meer op stoel van specialist
Diabetes-patiŽnten klagen dat verzekeraars steeds meer doktertje gaan spelen. De internist schrijft een glucose-sensor voor, maar zorgverzekeraars weigeren dit te vergoeden. En dat terwijl het voor sommige patiŽnten onmisbaar is. De tendens dat de zorgverzekeraar steeds vaker op de stoel van de specialist gaat zitten, speelt ook bij andere patiŽntengroepen. Een reportage over de gevolgen van de nieuwe zorgverzekeringswet die sinds de invoering in 2006 steeds duidelijker voelbaar worden.

Steenrijk versus straatarm
Hoe groot is de kloof tussen arm en rijk in China? En is dat een bedreiging voor de stabiliteit in het land? Een dubbelportret van Huang Xin, de eigenaresse van een luxe restaurantketen en multimiljonair, en van een van haar serveersters Liu Ying Li. Zij komt van het platteland en slaapt met tien meisjes in een piepklein kamertje.

Presentatie: Pieter Jan Hagens.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 20 augustus door de AVRO en de TROS. Te gast was Jan Latten. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie