Uitzending
EenVandaag - 8-4-2009

8-4-2009

EenVandaag

1295 x bekeken | 0 reacties
5
Wanhoop na zware naschok in Italië
Een enorme naschok van 5.3 op de Schaal van Richter zorgde gisterenavond opnieuw voor paniek in het toch al zo zwaar getroffen Italiaanse rampgebied Abruzzen. Weer stortten huizen in; er vielen twee doden. Het geduld van de inwoners wordt zwaar op de proef gesteld. Ze willen gewoon hun oude leven terug. Maar zo eenvoudig is dat niet.

Klant weer koning bij de bank?
De klant wordt weer koning bij de banken. Dat stelde Cees Maas gisteren bij de presentatie van zijn rapport over de rol van banken. Blijkbaar stond de klant jarenlang niet hoog in het vaandel bij de bankiers. Hoe hebben we dat gemerkt? En wat moet er gebeuren om dat te veranderen? EénVandaag vraagt het de consument.

Marathon in Uruzgan
Oud-journaallezer Gijs Wanders reisde vorige week met een speciaal doel af richting Uruzgan: Samen met bekende en minder bekende Nederlanders een marathon lopen in en rond Kamp Holland in Tarin Kowt. Het initiatief was afkomstig van Wanders zelf. Onder het motto Sport verbroedert begonnen Afghanen en Nederlanders samen aan de marathon. Het verslag van deze bijzondere hardloopwedstrijd.

Gezinshereniging na negen jaar
Gezinshereniging van vluchtelingen in Nederland met familie uit het land van herkomst is in Nederland slecht geregeld. De aanvraag daarvoor moet binnen drie maanden na aankomst in Nederland worden gedaan. Als die termijn wordt overschreden is hereniging een vrijwel kansloze zaak. EénVandaag volgt Doris Komba die na een jarenlange procedure eindelijk haar man en dochter uit Sierra Leone op Schiphol kan verwelkomen.

Presentatie: Wouter Kurpershoek.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 8 april door de AVRO en de TROS. Te gast waren Cees Maas en Gijs Wanders. De presentatie was in handen van Wouter Kurpershoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie