Uitzending
EenVandaag - 9-11-2010

9-11-2010

EenVandaag

1231 x bekeken | 0 reacties
3
NoPhoneZone tegen leraren pesten op YouTube
Orde houden in de klas, leerlingen die aan je lippen hangen, gezag uitstralen. Voor docenten in 2010 is het allemaal nog moeilijker geworden door de aanwezigheid van mobieltjes in de klas. Na een aantal incidenten zijn veel middelbare scholen overgegaan op een strenger beleid. En op een aantal praktijkscholen in Amsterdam geldt vanaf 1 november een NoPhoneZone-beleid: mobieltjes zijn verboden.

Banken verlenen slechts mondjesmaat kredieten
Ondanks de oplevende economie verlenen banken nog maar nauwelijks kredieten aan bedrijven uit het MKB. Vol goede moed stappen bedrijven bij banken binnen, maar ze staan net zo snel weer buiten. De beloofde kredieten worden maar gedeeltelijk verleend en MKB Nederland is teleurgesteld en boos.

Biografie George W
Bush. De aanslag van 9/11, de inval in Irak, het oppakken en veroordelen van Saddam Hussein, de orkaan Katrina: het gebeurde allemaal in de tijd dat George W. Bush president was van de Verenigde Staten. Vandaag verschijnt de biografie, geschreven aan de hand van de cruciale momenten uit zijn loopbaan.

Succes Nederlandse paarden
Nederland fokt de beste spring- en dressuurpaarden ter wereld. De Amerikanen wisten dat al, maar inmiddels zijn de Chinezen en Russen ook ge´nteresseerd. Elk jaar worden 85% van de gefokte paarden geŰxporteerd en wordt er 7,5 miljoen euro aan hengstensperma verdiend. Wat is het succes van de Nederlandse paarden?

Presentatie: Bas van Werven, Pieter Jan Hagens.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op dinsdag 9 november door de AVRO en de TROS. De presentatie was in handen van Bas van Werven en Pieter Jan Hagens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie