Uitzending
EenVandaag - 7-5-2022

7-5-2022

EenVandaag

138 x bekeken | 0 reacties
6
'Je bent mín schoondochter dan wel niet meer, maar je blijft altijd mijn kind': hoe Moederdag ook kan zijn
Wie is je moeder? In principe zou je zeggen: de vrouw die je heeft gebaard. Voor Lily en Esther ligt dat anders. Zij vonden die moederlijke liefde bij een andere vrouw.

Dat is iets wat voor hen beiden als een enorm geschenk voelt.

Donker en koud

Nadat haar kleuterjuf had opgemerkt dat ze werd mishandeld en verwaarloosd door haar biologische moeder, werd Lily Monori van Dijken ondergebracht bij een pleeggezin. "Ik was een jaar of 4, 5 toen dat gebeurde", vertelt ze.

"Vanaf het eerste moment voelde het goed voor mij", vertelt Lily (42). "Thuis voelde het donker en koud, maar het was fijn om in dit huis terecht te komen."

Inspectie pleit voor minder arbeidsmigranten in toch al krappe markt: 'Moeten meer robotiseren'
De arbeidsinspectie wil dat Nederland minder inzet op goedkope, buitenlandse werknemers. Maar dat betekent keuzes maken op de krappe arbeidsmarkt. "In sectoren als de distributie moet je meer innoveren en automatiseren", zegt hoogleraar Leo Lucassen.

In deze uitzending van EenVandaag was Leo Lucassen te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 7 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Je bent m’n schoondochter dan wel niet meer, maar je blijft altijd mijn kind : hoe Moederdag ook kan zijn Wie is je moeder? In principe zou je zeggen: de vrouw die je heeft gebaard. Voor Lily en Esther ligt dat anders.…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten