Uitzending
EenVandaag - 7-1-2022

7-1-2022

EenVandaag

233 x bekeken | 0 reacties
6
Hoofdofficier van justitie waarschuwde al eerder voor dreiging zoals bij voordeur Sigrid Kaag: 'Zorgelijke ontwikkeling'
De man die met een brandende fakkel voor het huis van Sigrid Kaag stond, is het type dreiging waar hoofdofficier van justitie Michiel Zwinkels eerder al voor waarschuwde. "Een zorgelijke ontwikkeling die ondermijnend is voor de democratische rechtsstaat."

Het incident bij de voordeur van Kaag was zo ernstig dat het Openbaar Ministerie de dader wil vervolgen. Eerder zou de verdachte ook al bij het huis van demissionair minister Hugo de Jonge zijn aangehouden.

Aan de Europese grenzen worden alle mensenrechtenverdragen nu geschonden, ziet bedenker Turkijedeal
Gerald Knaus zag in 2021 een nachtmerrie waarheid worden: het terugduwen van asielzoekers aan de EU-grenzen werd staande praktijk. De bedenker van de Turkijedeal waarschuwt: "Dit kan het einde zijn van het Vluchtelingenverdrag."

Langs het kanaal in Berlijn dat ooit onderdeel was van het ijzeren gordijn vertelt Knaus: "Dit was ooit het symbool van de meest onmenselijke grens in de wereld", zegt Knaus terwijl hij richting het water wijst. "Een stad, in tweeŽn gedeeld. Als hier een kind in het water viel, wat wel eens gebeurde, dan mocht dat niet gered worden. De grenswachten aan de andere kant zouden schieten als je het probeerde."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 7 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Hoofdofficier van justitie waarschuwde al eerder voor dreiging zoals bij voordeur Sigrid Kaag: Zorgelijke ontwikkeling De man die met een brandende fakkel voor het huis van Sigrid Kaag stond, is het type dreiging…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten