Uitzending
EenVandaag - 6-5-2022

6-5-2022

EenVandaag

267 x bekeken | 0 reacties
6
Maximumstraf voor doodslag naar 25 jaar? Ja, zegt de moeder van gewurgde Wendy: 'Wij hebben levenslang'
Dinsdag beslist de Tweede Kamer of de maximale straf voor doodslag wordt verhoogd van 15 naar 25 jaar. Een goede zaak, zegt Hester Stam. Haar dochter Wendy werd gewurgd door een boze ex. De dader werd niet voor moord, maar voor doodslag veroordeeld.

Ze was aan het werk, die bewuste zomerdag in 2013. Als wijkverpleegkundige bezocht Hester haar cliŰnten thuis. Net op het moment dat ze iemand waste, kreeg ze een telefoontje van haar jongste dochter. "'Je moet nu komen', zei ze. Ik ben meteen op mijn fiets gesprongen en naar haar huis gefietst."

Verklaart Rusland Oekra´ne op 9 mei de oorlog? 'Als Poetin niks doet, gaat hij de oorlog gewoon verliezen'
Op 9 mei herdenken de Russen het einde van de Tweede Wereldoorlog. Maar dit jaar zou Poetin de feestdag zomaar kunnen aangrijpen om een daad of stap tegen Oekra´ne te ondernemen. "Rusland verliest veel troepen per dag."

Vladimir Poetin hoopte op de feestdag de overwinning op Oekra´ne uit te kunnen roepen. Maar nu het einde van de oorlog nog lang niet in zicht lijkt, zit die viering er niet meer in. Wat kunnen we wel verwachten van de Russische president op deze feestdag?

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos MoggrÚ. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 6 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten