Uitzending
EenVandaag - 5-5-2022

5-5-2022

EenVandaag

201 x bekeken | 0 reacties
7
Naast abortus staan er in de VS nog veel meer rechten op de tocht
Het recht op abortus staat niet in de Amerikaanse Grondwet en mag dus afgeschaft worden. Maar dat geldt ook voor bijvoorbeeld de nationale legalisering van het homohuwelijk: die beslissing uit 2015 kan worden teruggedraaid.

20 jaar na zijn dood zijn de meesten positief over Pim Fortuyn en veel van zijn ideeŽn
In 2002 was zijn opkomst stormachtig en waren zijn standpunten nog controversieel. Nu, twee decennia later, is een ruime meerderheid (66 procent) positief over Pim Fortuyn en zijn politieke ideeŽn. Maar weinig mensen zouden die nog extreemrechts noemen.

Op 6 mei 2002 werd de politicus vermoord, maar Fortuyn is 20 jaar later duidelijk nog niet uit het collectieve geheugen gewist. Van links tot rechts zijn grote groepen kiezers, gemiddeld 72 procent, het erover eens dat hij belangrijk is geweest voor Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder leden van het Opiniepanel.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 5 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten