Uitzending
EenVandaag - 5-1-2022

5-1-2022

EenVandaag

252 x bekeken | 0 reacties
6
Fort Europa - Het Deense asiel- en migratiebeleid
Nergens in Europa gaan ze zo ver om vluchtelingen en migranten te weren als in Denemarken. Het land voert een keihard anti-immigratiebeleid dat zelfs wordt gesteund door de linkse sociaaldemocraten. Maar de vraag is: tegen welke prijs?

Met de kennis van nu is het moeilijk voor te stellen dat Denemarken ooit het eerste land was dat een handtekening zette onder het Vluchtelingenverdrag van de Verenigde Naties. Het migratie- en asielbeleid in Denemarken geldt vandaag de dag als een van de strengste in Europa en de laatste tijd zijn de duimschroeven nog verder aangedraaid.

Ander erfrecht door lossere familiebanden
Familie staat voor sommigen op nummer één, maar voor anderen absoluut niet. Notarissen merken al jaren dat familiebanden losser worden en vinden daarom dat het erfrecht daarop aangepast moet worden.

Soms komt het door een conflict, bij anderen is het contact verwaterd. Notarissen zien al jaren dat er meer familie wordt onterfd. Onterfde kinderen houden nog wel altijd recht op hun zogenaamde 'legitieme portie'. 87 procent probeert dat wettelijke deel ook op te eisen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 5 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Fort Europa - Het Deense asiel- en migratiebeleid Nergens in Europa gaan ze zo ver om vluchtelingen en migranten te weren als in Denemarken. Het land voert een keihard anti-immigratiebeleid dat zelfs wordt gesteund…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten